Ihmeellisen kraatterijäven hiljaisuus.

Suuren noitarummun soitantaa – ajatuksen vapautus.

Kraatterijärven äänimaljan soitantaa – rentoutusta ja kehon värinää.

Ryhmä kokouksen tai koulutuksen jälkeen, osa huokailee ja hieroo tuskaisena ohimoitaan, osalla on iloinen puheensorina, pieni porukka on edelleen työasioissa ja sen epäkohdissa – ehkä jopa kuka teki mitäkin, kuinka se on voitu tehdä näin ja eikö edellisvuosista ole opittu.

Pienen kävelymatkan jälkeen vastassa onkin oranssiin pellavamekkoon pukeutunut punainen pörröpäinen lempeästi hymyilevä nainen, joka kertoo että 250vuotiaassa tuvassa on jokaiselle istumapaikka. Ota paikkasi, asettaudu mukavasti. Muutaman lempeän sanasen jälkeen soitanta alkaa, silmät painuvat kiinni, ja hengitys muuttuu syvemmäksi ja tasaiseksi. On silminnähtävää kuinka porukassa pikkuhiljaa väki alkaa rauhoittua, ja päästää mielen kontrollista irti.

Edelleen joku pitää silmät auki, tuijottaa eteensä. Vilkuilee sivuille, mitä muut tekevät, olenko ainoa joka laittaisi silmät kiinni jos sen nyt teen. Pian nuokin silmät painuvat kiinni, tai pysyvät auki mutta katse laskee omiin käsiin, omaan syliin. Jokainen tyhjentää mielensä tavallaan. Jokainen on yksilö jonka tapaa kunnioitetaan.

Hiljaisuus. Takka tulen rätinä. Ääni, mikä laittaa meissä kaikissa olevan nesteen värisemään ja tuo rentouden ja hyvän olon. Ajatus lentää – yksilöstä riippuen milloin missäkin. Älä pidättele, olet turvassa, anna ajatukselle periksi. Toiselle nousee hymy huulille, toinen pysyy vakavana, kolmannella kostuu silmäkulma. Ollaan isojen asioiden äärellä.

Soitanta loppuu, pikkuhiljaa silmiä availlaan, sormia liikutellaan ja olkapäitä pyöritellään.
Ryhmän hiljaisuus jatkuu odottavana.

Pellavamekkoinen Nykälännoita rupattelee vielä hyvinvoinnista, yksilön vastuusta omasta elämästä, pienistä asioista jotka on hyvä  muistutella mieleen. Tuttua asiaa, uutta näkökulmaa. Työhyvinvointia, arjessa jaksamista. Työkaluja siihen.

Päälle kahvit, hyväskää ja hymyä. Rentoutunutta puheensorinaa eikä töistäkään tarvii enää puhua.
Katse tulevaisuuteen, energiseen, rauhalliseen ja hyvään sellaiseen.

Siitä on Nykälännoidan hiljaisuustuotteet tehty, ihan Kivitipun naapurissa, tai siirrettävissä sinne missä ryhmänne kokoontuukaan. Tunnelma on taattu.

-Nykälännoita, Piia