Kas, meni yli vuosi edellisestä blogikirjoituksestani. Nyt viimein tartuin näppikseen ja ajattelin kertoa mitä minulle, ja Kipinäkodalle kuuluu.

Reilu vuosi sitten tein (viimein) positiivisen raskaustestin ja siitä alkoi melkomoinen matka pikkukakkosen äidiksi. Kun kilometrejä on tämänkin verran mittarissa, ei ylipäätään raskaaksi tuleminen tai terveen vauvan saaminen ole itsestäänselvyys. Mukaan sain monenmoista vaivaa jo hyvin varhaisessa vaiheessa raskautta. Tuli kevät – kamala hellekesä – ja kaunis ruskainen syksy jolloin prinsessamme viimein syntyi (woi rakkaus!).

Aika on mennyt kuin siivillä. Nyt vauva täytti jo 5kk ja jotenkin tuntuu että tämäkin Äiti ja yrittäjä alkaa herätä aivosumusta ja päivissä alkaa olla jonkunlainen rytmi.

Yrittäjän katse on eteenpäin, Kipinäkota vuokraa jatkossakin kalustoaan, vedän jousiammuntoja, luennoin ja teen hyvinvointihoitoja.
Nyt jos koska, tässä maailman tilanteessa on tärkeä pitää huolta itsestään ja läheisistään. Informaatiotulva voi saada vahvemmankin mielen horjahtelemaan ja korjausliikkeitä tarvitaan. Rakkaiden kanssa yhdessä vietetty aika ja kenties uuden opettelu pysäyttää ajatukset kuluvaan hetkeen. Muu maailma katoaa ja mieli saa taukoa. On vain tämä hetki, kun on hauskaa ja on kiitollinen ystävistä ja perheestä.
Hyvinvointihoidoista etenkin äänimaljahoidot on todettu yhdessä asiakkaiden kanssa lievittävän stressiä, pelkoja, ahdistusta ja tuovan tilalle tasapainoa ja helpotusta.

Tällä hetkellä teen töitä toki rajoitetusti, koska prinsessa on vielä niin kovin pieni ja itse olen äitiyslomalla, mutta jos mielessänne on jotain erityistä, ethän epäröi ottaa yhteyttä.

Purolan mökkiä vuokraamme edelleen aktiivisesti. Ensi kesä on aika hyvin jo myyty mutta muutama vapaa viikkokin löytyy. Nyt keväälle on hyvinkin tilaa! Vuosjärvi on tukevasti jäässä, metsissä on lunta sitä kaipaaville. Lumikenkiä saat vuokrattua itsenäiseen retkeilyyn minulta. Ja jos nautit ihan tavan lenkkeilystä, siihenkin löytyy teitä mökin läheisyydestä vähintäänkin riittävästi. Olet onnekas jos näet kävelylläsi auton tai toisen kulkijan. Jep, niin hiljaista täällä on. Mökillä on jääkaira, tuo omat pilkit ja madot ja lähde kalalle (mutta älä suomusta kaloja mökin keittiössä! Voi jeevana minkä suomusotkun olen erään pilkkiporukan jäljiltä siivonnut keittiön välitilan laatoista ja astiakaappien ovista).

Latujahan täällä löytyy Piispalasta kilometritolkulla. Ja jos ei ladulle halua, on käytössäsi maan mainio uimahalli, keilahalli, sisäjää jne.

Jos Kannonkoski ei ole sinulle ennestään tuttu, suosittelen tulemaan vaikka viikonlopuksi kuuntelemaan hiljaisuutta ja nauttimaan.

Aurinko paistaa, kevät kuiskii, vesi tippuu räystäältä. Suosittelen vahvasti piipahtamaan ulkona. Jos et pääse metsään, ota aurinkotuolisi ja nauti kuppi kuumaa vaikka omalla pihalla tai talosi parvekkeella. Nauti auringosta ja tästä hetkestä.

Piia Rajala
Nykälännoita