Mikä se on ku mieli laukkaa, puhelin piippaa ja on muka nii kiire kokoajan

”Ei tunnit riitä elämiseen” – oli viimeisin kuulemani lausahdus. Minusta se osuu niin kovin mainiosti tähän nykypäivän jatkuvaan kiireeseen ja jatkuvaan muutokseen.

Minun viimevuosien muutos oli myydä 24 rekikoiraani muille yrittäjille ja harrastajille, ja alkaa kahvila-kirpputoriyrittäjäksi. Yksi syy koirien myyntiin oli Etelä-Pohjanmaan vähälumiset talvet, kausi oli liian lyhyt jotta tämä bisnes olisi maksanut edes kulunsa (24 työhuskyä syö ihan kiitettävästi.. 😉  )
Lisäksi olin valmistunut kesäkuussa 2015 ratkaisukeskeiseksi hyvinvointivalmentajaksi, 3Dream-valmentajaksi ja loppuvuoden 2015 aikana tuli selväksi että työn tekeminen kotona, tai asiakkaan kotona on haaste. Tarvitsen työtilan missä tavata asiakkaitani ja ryhmiä.

Tätä kahvilaelämää ja hyvinvointivalmentajan kiireistä arkea piisasi vajaan vuoden (vuosi 2016) kunnes kävi kutsu Kuusamoon, yllätys yllätys, rekikoiraoppaaksi! Sinne lähdin ja viimetalven olin hyvässä muistutuksessa, kuinka eläin rauhoittaa ihmismieltä. Pelkkä eläimen läsnäolo saa sykkeen laskemaan, verenpaineen tasaantumaan ja hymy ainakin vilahtaa suupielessä. Wonderful wonderful- this peace is wonderfull! Eläin rauhoittaa, vie huomion niin sataprosenttisesti. Ei tarvitse lähteä edes koirasafarille, tutkitustikkin riittää että pääsee lähelle ja katsomaan.

Kotiin paluu maaliskuussa viileille lakeusille toi monenlaista muutosta, uuden idean omaan yritykseeni, kuinka haluan tarjota ensi kesän kahvilakävijöille tuota sykkeen laskua ja suupielen venymistä korvia kohti. Eipä aikaakaan kun oli Lappajärven kunnan ja 9 muun instanssin kanssa käyty nopea palaveri ja selvitetty että tämä ideani olisi mahdollista! Tästä kiitos Lappajärven kunnalle, tarttua ideaani nopeasti ja hoitaa homma ns. kotiin.

Viimeviikonloppuna ne sitten tuli. Sykkeen laskijat ja ilon tuottajat. 2 muhkeaa jättikorvaista tyttökania (vielä nimettömiä, nimikilpailu on käynnissä facebookin puolella), sekä nyt viikolla kolme persoonallista kanaa! Odotamme kukkoa saapuvaksi lähipäivinä.. pitäähän kanaparvessa yksi kukko olla.

Eläimille rakennettiin vanhaan pihavajaan suojat, ja pihalle nousee vielä ennen kesää ulkoaitaukset. Eläimet ovat vapaasti tavattavissa kahvilan aukioloaikoina. Kahvilasta saat istuinalusia, jos haluat istahtaa toviksi aitauksen äärelle. Pihalta löydät voikukkaa mitä olemme rakkaudella viljelleet jo viimekesästä. Uskon että puput ja kanat arvostavat aidan läpi tarjottuja herkkuja.

Tervetuloa kahvila Onnentuvalle, laskemaan sykettä ja rauhoittumaan hetkeksi tässä hulisevassa maailmassa.

Wonderful, wonderful.. this peace is wonderful.

-Piia